当前位置:知识人网 >> 出国经验 >> 正文内容

口语进阶Lesson02 | 美国常用idioms及表达方式
文章来源:知识人网整理       更新时间:2019年07月11日

  访问学者、博士后初到美国,在沟通和交流方面往往会遇到各种问题,正如中国有各种成语谚语,美国人日常生活中也有很多常用俗语和词组搭配。提前掌握这些知识点可以让各位学者更容易理解美国人的日常对话,融入当地工作生活环境。知识人网整理相关情景对话,介绍美国人常用惯用语(idiom)及表达方式,希望能对大家有所帮助。请看Lesson 02:

口语进阶Lesson02 | 美国常用idioms及表达方式

Lesson o2

口语进阶Lesson02 | 美国常用idioms及表达方式

  Mark:   I’m afraid I'm going to have to cancel for tomorrow night.

  Sara:   What? I bought tickets for the Lenny Kravitz concert. I was going to surprise you!

  Mark: Those must have cost a small fortune!

  Sara:   They did.

  Mark: Well, I'm sorry to back out on you at the eleventh hour, but something came up. I can't get out of it.

  Sara:What came up?

  Mark:   An old friend of mine is in bad shape, and he really needs my help on Saturday night.

  Sara: Oh, really?

  Mark: I'll make it up to you.

  Sara:   How?

  Mark: How about I treat you to dinner at that new restaurant, Café Felix, on Monday night?

  Sara:   Well, I'm still PO’ed about Saturday. But, okay, I'll take you up on your offer.

  IDIOMS & EXPRESSIONS

  I’m afraid –(用来委婉地说出不好的消息或者反对意见)恐怕,很遗憾,对不起,抱歉

  Ex: I'm afraid you've completely misunderstood the question. 恐怕你完全误解了这个问题。

  (to) cost a small fortune – 极其昂贵;花一大笔钱

  Ex: I love the food there but it costs a small fortune. 我喜欢去那一家店吃饭,但是太贵了。

  (to) back out – 食言

  Ex: You agreed to come. You can't back out now! 你答应要来的。你现在可不能说话不算数!

  at the eleventh hour – 在最后一刻

  Ex: He made the agonizing decision at the eleventh hour. 他在最后一刻作出了痛苦的决定。

  something came up – 临时出了点急事

  Ex: She can't make it for lunch. Something came up. 她临时出了一点事儿,没办法来吃午饭。

  (to) get out of it – 从中解脱、摆脱

  Ex: It's much easier to run into debt than to get out of it. 陷入债务比从中解脱要容易得多。

  in bad shape – 状态不佳、经济情况糟糕、身体状况很糟

  Ex: My heart was in bad shape, it was just a matter of time. 我的心脏本来就不好,死是迟早的事。

  (to) make it up to you – 补偿你

  Ex: Sorry, I'm late again. I'll make it up to you. Dinner is on me. How about that? 抱歉我又迟到了。我会补偿你的。晚饭我请,怎麽样?

  how about  – 怎么样;如何

  Ex: How about coming out with us Wednesday night?星期三晚上跟我们一起出去玩,怎么样?

  (to) treat someone to (dinner, lunch, drinks, etc.) –款待、招待、请某人(吃晚饭、午饭、饮品等)

  Ex: Put your money away - I'm going to treat you (to this). 把钱收起来吧—(这次)我请你。

  PO’ed – 生气、惹恼某人

  Ex: Why don't you just piss off - you've caused enough problems already! 你为什么不滚开呢—你惹的麻烦已经够多了!

  (to) take someone up on an offer – 接受某人的提议

  Ex: I've decided to take you up on that job offer. 我决定接受你给我的那个工作机会。

  PRACTICE THE IDIOMS

  Fill in the blank with the missing word:

  1.- What's upsetting you? You look _________.

  a) PO'ed

  b) PS'ed

  c) PR'ed

  2.- Lisa's boyfriend promised to take her out to dinner tonight at 6, and he called at 5 and canceled at the _________ hour.

  a) last

  b) eleventh

  c) twelfth

  3.- Lisa's boyfriend Jake said he was in bad _________ after working all night at the bank.

  a) form

  b) time

  c) shape

  4.- This is the second time this week that Jake has backed _________ of dinner with her.

  a) out

  b) in

  c) away

  5.- How _________ you and I go to dinner tonight at Chez Pierre?

  a) if

  b) do

  c) about

  6.- Chez Pierre? That's a fancy restaurant. That would cost a _________ fortune!

  a) big

  b) small

  c) whole

  7.- Let me treat you _________ dinner.

  a) to

  b) with

  c) at

  8.- You're offering to take me to dinner? I'll _________ you up on your offer.

  a) bring

  b) accept

  c) take

  9.- Sorry, but I can't go to dinner tonight. Something came _________.

  a) out

  b) down

  c) up

  10.- I had to cancel our dinner plans. Let me make it _________ to you. How about I take you to lunch tomorrow?

  a) down

  b) up

  c) through

  Answers: 1 (A), 2 (B), 3 (C), 4 (A), 5 (C), 6 (B), 7 (A), 8 (C), 9 (C), 10 (B).

扫一扫知识人网官方微信订阅号,更多最新学术资讯、博士后招聘信息 一手掌握!国外博士后、访问学者申请免费专业评估,专家答疑解惑,一键关注离世界顶尖大学一步之遥!

快速申请国外博士后(免费评估)


点击这里快速申请国外博士后

点击这里快速申请国外访问学者

知识人网拥有10余年专职国外博士后、访问学者职位服务经验;
世界30000多所大学、研究机构职位机会,学术研究职位专业服务机构;
资深专业顾问将竭诚为博士精英们提供最优质的服务,实现您梦想的阶梯;
全国免费电话欢迎垂询:400-060-0581 直拨电话:010-68168664/68228237/68161776/68227792